Bravida + Omgi - Slik ble moderne komfort integrert i naturopplevelsen

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
Å skape et bærekraftig og komfortabelt oppholdsrom midt i naturen krever innovasjon og nytenkning. Bravida er ledende på elektrotekniske løsninger og har sammen med Omgi og Snøhetta klart å skape et behagelig sted i naturen med smarte elektriske løsninger. Vi har snakket med Magnus Gillesen Hogsnes om hvordan de har jobbet med prosjektet.

- Opplevelsen av å blande bærekraft med en komfortabel hverdag - midt i naturen, er noe vi virkelig har søkt etter i dette prosjektet. 

Magnus er avdelingssjef i Bravida og har vært tett involvert i prosessen med å utvikle Omgi-konseptet fra et tidlig stadium.

- Omgi har virkelig vist en utrolig dedikasjon i arbeidet sitt med å eksperimentere og ta i bruk nye, innovative løsninger. Jeg må si, deres dedikasjon til å få til dette har vært skikkelig inspirerende og gjort hele prosessen virkelig spennende for oss

Han forteller videre at man hele tiden har vært opptatt av å velge det nyeste innen enhver type teknologi. 

- Fra kontrollpaneler med energistyring for hvert rom til belysningssystemer som er tilpasset den naturlige belysningen fra de store vinduene og tilrettelegger for en mer naturlig opplevelse, har vi vært opptatt av å hente inn de aller beste løsninger.

De senere år har mikrohus og kompakte fritidsboliger blitt en betydelig bevegelse, også i Norge. Hogsnes mener likevel at mikrohusene fra Omgi stiller i en særklasse når det kommer til kvaliteter. 

- Både Omgi og Snøhetta har vært veldig opptatt av brukeropplevelse i dette prosjektet. Visjonen har alltid vært at “alt bare skal funke” når man kommer inn her. Derfor har vi jobbet lenge med at løsningene skal være så innovative som mulig. 

Hvordan tror du fremtidens mikrohus og kompakte fritidsboliger vil se ut?

- Videre ser vi en spennende utvikling for Omgi og mikrohus-bølgen. Vår visjon inkluderer mer bruk av fornybare energikilder og smarte teknologier for å forbedre opplevelsen ytterligere. Vi ønsker å integrere løsninger som ikke bare minimerer vårt fotavtrykk, men også forsterker tilknytningen til naturen. Utforskningen av smarte systemer og innovative teknologier vil fortsette, med fokus på å skape bærekraftige og komfortable oppholdsrom som møter fremtidens behov og forventninger.

Vil du vite mer om våre andre samarbeidspartnere? Les mer om våre andre samarbeidspartnere Snøhetta og Rambøll her.

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.