Grend - mikrohus-landsbyen i Bø

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
I hjertet av Telemarks skoger, kun fem minutter unna Bø Sommarland ligger Grend. En liten landsby av mikrohus. På kort tid har skogsområdet blitt omgjort til et moderne hospitality-konsept for både turister og studenter.

- Folk blir forbløffet når de hører om konseptet. Det er helt unik, og vi tror dette bare er starten. Balder Bragdø ønsker oss velkommen til Bø. En liten landsby med mikrohus designet av Snøhetta og Omgi. Balder er husvert på Grend og sørger for at gjestene til enhver tid er fornøyde med oppholdet sitt.

Bildetekst: Balder, husvert på Grend

Grend har en unik forretningsmodell. Om sommeren leies enhetene ut til turister, mens det bor studenter her resten av året.

Historien om Grend begynner ikke med arkitekter og byggeprosesser, men med en drøm. Drømmen om å skape et sted hvor mennesker kunne finne en indre ro, vekk fra den kaotiske dagliglivet. Balder forteller at visjonen finner gjenklang hos både studenter og turister.

- De som bor her er veldig begeistret over hvor nær de kommer naturen. Man bor jo praktisk talt midt i skogen, selv om man har tilgang på alt man trenger. Forteller Bragdø. 

Selv om mikrohusene er designet og produsert av Omgi og Snøhetta har boenhetene et unikt og karakteristisk utrykk. Alt fra farger og materialer til løsninger er utviklet spesielt til merkevaren. - Det var selvsagt veldig viktig for oss at boenhetene var unike for Grend, forteller husverten. - Alle fargenene er samstemt med profilen til Grend, og løsninger som kombinert seng og pult har vi utviklet sammen med Omgi. Vi har satt stor pris på muligheten for fleksibilitet og skreddersøm. 

Siden oppstart våren 2023 har Grend vist seg å være en stor suksess. Under den første sommersesongen hadde selskapet en dekningsgrad på 80% prosent, mens alle tilgjengelige enheter er leid ut til studenter for inneværende år. 

- Satsingen har gått bedre enn noen av oss egentlig hadde turt å håpe på, forteller en ydmyk husvert. Tallene i seg selv forteller mye, men responsen fra alle som beøsker oss har kanskje vært en enda større motivasjon forteller han. Grend er nå i full gang fortsettelsen av eventyret. Selslapet har hentet midler fra investorer som vil være med på eventyret og er allerde igang med å utvide til nye lokasjoner. 

For mer informasjon og for å bestille din opplevelse på Grend, besøk nettsiden her: www.grend.no

Har du en drøm om å utvikle fritidsutleie? Les mer om finansieringsmuligheter her. 

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.