Sølvane Gard: Slik ble drømmen virkelighet med Omgi

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
Sølvane Gard, et ærverdig over 100 år gammelt gårdsbruk, har fått nytt liv gjennom bærekraft og moderne design. Oppdag historien om hvordan Omgi-enheter har gjort drømmen om fornyelse mulig, og gjort gården til et strålende eksempel på en unik, bærekraftig opplevelse.

Innerst inne i Nordfjord ligger Kandal. Her finner vi en operagård og et tun med seks omgi-enheter omgitt av majestetiske fjell og rolige fjorder. Denne unike gården har gjennomgått en bemerkelsesverdig forvandling - fra en tradisjonell gårdsdrift til et moderne fristed for reisende fra hele verden.

Fra gårdsdrift til fritids-luksus

Sølvane Gard har en lang historie med gårdsdrift, der dyr har vært en integrert del av livet på gården i generasjoner. Det var en tid da låven var fylt med lyden av sauer som beitet, og kyr som returnerte fra engene. Men i 2022 tok gården en ny retning, og låven fikk et nytt formål: å ønske gjester fra hele verden velkommen. Det som en gang var et sted for melkeproduksjon og sauehold, er nå et tilfluktssted der moderne reisende kan nyte roen og skjønnheten i norsk natur.

“Ideen kom gradvis. Vi har alltid vært opptatt av å dele den fantastiske naturen og kulturen i Kandall nordfjord med andre. Det var naturlig for oss å tenke på hvordan vi kunne tilby en unik opplevelse for reisende som ønsket å utforske denne vakre delen av Norge” det forteller Eivind Kandall som sammen med sin mann Torstein Kollevåg driver Sølvane Gard. 

Bildetekst: Eivind Kandall og Torstein Kallevåg

Omgi-enheter: Designet for Fremtiden

Eivind Kandal er selv vokst opp på gården og driver nå utleie, musikkscene og resturant i Kandal. En sentral komponent i Sølvane Gards endring til feriedestinasjon er samarbeidet med Omgi. Omgi-enhetene representerer en ny æra av fritidsboliger, designet for å harmonisere med naturen samtidig som de leverer komfort og stil. De 6 Omgi-enheter på Sølvane Gard er selve hjertet av denne forvandlingen. Hver enhet er nøye plassert for å gi gjestene en unik opplevelse av omgivelsene, fra panoramautsikten til fjordene til den beroligende stillheten i fjellene.

- Samarbeidet med Omgi har vært helt avgjørende for vår suksess” forteller Torstein Kollevåg mens han guider oss rundt på område de har valgt å kalle et Klyngetun. - Gjestene blir helt målløse når de ser hva som har vært mulig å få til på et slikt sted - midt i naturen! 

Samarbeid med Snøhetta

Enhetene er desginet av Snøhetta som har hatt stort fokus på at enhetene glir inn i naturen på en så god måte som mulig. Eivind forteller at nettop dette aspektet har vært viktig for at dette lot seg gjennomføre på tomten som har tilhørt slekten i mange generasjoner.

- Vi ønsket å skape noe eksepsjonelt her på gården. Noe som ikke bare respekterer og smelter sammen med naturen, men som også gir gjestene våre en unik opplevelse av å være på et historisk sted som har vært slik i mange år.  Den nøysomme visjonen til Omgi og Snøhetta har vært helt avgjørende for å realisere dette prosjektet. 

Hvilken rolle spiller bærekraftighet i Sølvane Gards tilnærming til fritidsluksus?

- Bærekraftighet er hjertet i alt vi gjør. Fra valget av materialer til drift av gården. Vi ønsker å bevare og beskytte naturen rundt oss, samtidig som vi gir gjestene våre en minneverdig opplevelse. Det handler om å sikre at våre handlinger i dag ikke går på bekostning av fremtidige generasjoner."

Sølvane Gard, med sitt fokus på bærekraftig utvikling og samarbeidet med Omgi, har skapt en unik fritidsdestinasjon som forener luksus, natur og respekt for miljøet. Besøk Sølvane Gard og bli en del av denne inspirerende reisen.

For mer informasjon og for å bestille din opplevelse på Sølvane Gard, besøk Sølvane Gard-nettsiden.

Har du en drøm om å utvikle fritidsutleie? Les mer om finansieringsmuligheter her. 

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.