Snøhetta + Omgi - En samtale med arkitekt Rune Veslegård

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
Du kjenner dem sikkert best gjennom operahuset i Oslo og biblioteket i Alexandria. Vi er utrolig stolte av at det anerkjente arkitektkontoret, Snøhetta også har designet Omgi. Vi har besøkt prosjektleder Rune Veslegård og snakket om visjonen bak prosjektet.

- Omgi-prosjektet har vært en fantastisk reise i å skape noe som virkelig smelter sammen med naturen. Vi har lagt vekt på å velge materialer og utforme enhetene slik at de blir en sømløs del av landskapet. 

Vi er på besøk hos Rune i Snøhetta sine lokaler på Vippetangen i Oslo. I et gammelt fiskemottak har de kontorer hvor Rune viser oss rundt mens han forteller entusiastisk om prosjektet. Samarbeidet startet i 2018. Snøhetta har lang erfaring med å jobbe med mindre bygg, men ifølge Rune er det flere ting som gjør Omgi helt unikt.

- Omgi har en spesiell evne til å tilby beboerne en genuin forbindelse med naturen rundt. Fra panoramavinduene til bruk av naturlige fargetoner, alt er designet for å skape en harmonisk opplevelse. Man bor jo praktisk talt i naturen. 

Hva inspirerte Snøhetta mest i utformingen av Omgi-enheter?

- Inspirerende landskap, bærekraftige materialer og å skape en reell forbindelse til naturen har vært våre viktigste fokusområder. Omgi har gitt oss muligheten til å realisere vår visjon på en utrolig måte.

Hvordan har samarbeidet med Omgi vært, og hva tror du er den viktigste innovasjonen i prosjektet?

- Samarbeidet med Omgi har vært en fornøyelse, med fokus på bærekraft og å levere en autentisk opplevelse. Den største innovasjonen ligger i hvordan Omgi blir en del av naturen uten å forstyrre den.

Hva er din drøm for fremtiden til Omgi-prosjektet?

- Min drøm er at Omgi blir et symbol på hvordan mennesker kan leve i harmoni med naturen, og at det inspirerer til flere bærekraftige boligløsninger globalt.

Hva håper du at folk vil sitte igjen med etter å ha opplevd en Omgi-enhet?

- Jeg håper at folk tenker; “Wow, Dette var helt spesielt” etter å ha opplevd en Omgi-enhet. Jeg håper de føler en dypere forbindelse til naturen og forstår viktigheten av å bevare den. Jeg ønsker at de tar med seg følelsen av ro og harmoni som enhetene gir, og at det inspirerer dem til å leve enda nærmere naturen. 

Har du en drøm om å utvikle fritidsutleie? Les mer om finansieringsmuligheter her. 

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.