Slik bruker Omgi AI til å vise frem muligheter

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
Kunstig intelligens preger stadig mer av vår hverdag og skaper spennende muligheter. Du har kanskje lagt merke til noen av de flotte bildene av Omgi-enhetene i spennende omgivelser. For å illustrere mangfoldet av muligheter har vi samarbeidet med Ben Myhre, en spesialist innen AI-genererte bilder. Vi har tatt en prat med han for å lære mer om hvordan han jobber.

- Omgi er et veldig spennende prosjekt å jobbe med. Utgangspunktet handler om enheter som glir inn i naturen og gjør dette til en utrolig spennende utfordring. 

Ben Myhre er opprinnelig fra Las Vegas, USA, men flyttet med familien til Norge for noen år siden og jobber idag som grafisk designer og spesialist i visuell fremstilling med bruk av kunstig intelligens. 

Kan du fortelle litt om arbeidet du har gjort for Omgi?

- Jeg har skapt visuelle representasjoner av Omgi i ulike miljøer ved hjelp av AI, eller kunstig intelligens og bildebehandling. Flere mikrohus og fritidsboliger har blitt plassert ute i naturen, slik at man kan forestille seg hvordan enhetene ville se ut i forskjellige typer omgivelser. Alt fra iskalde fjelltopper, til svaberg ute i havgapet. 

Kan du fortelle litt om hvordan du får dette til? 

- Først gjennomgår jeg alle bildene av Omgi-enhetene og analyserer dem. Dette er svært flott designede enheter av Snøhetta som må gjengis riktig. Deretter brainstormer jeg sammen med Omgi-teamet for å identifisere hvilke miljøer det passer å sette dem inn i. Jeg bruker AI-verktøyet Midjourney for å sette Omgi-enhetene inn i ulike omgivelser. Det tar tid å finne helt riktige vinkler og jeg jobber mye med å finne den riktige lyssettingen. Deretter bruker jeg Adobe Photoshop for å implementere enhetene inn i bakgrunnen. 

Hvordan har det vært å jobbe med et produkt som Omgi?

- Jeg liker dette prosjektet veldig godt. Mange av mine tidligere prosjekter har handlet om å finne opp nye konsepter. Dette er veldig konkret. Omgi-enhetene er nøytrale, og man ønsker å gjøre dem til en del av naturen. Det gjør at man har veldig mye spennende spillerom og at man kan skape mange forskjellige scener. Jeg liker spesielt godt at Omgi har forskjellige variasjoner av tre på frontene. Det gjør at man kan velge den kvaliteten som passer best til naturen rundt. Et spennende element å leke med.

Omgi samarbeider med grunneiere som ønsker å utvikle sine egne drømmer. Hvordan kan de dra nytte av AI?

Denne teknologien er en gavepakke til alle som sitter med slik type drøm i magen. Dersom man har en eiendom kan man visualisere hvordan Omgi vil se ut når de er på plass. Det har aldri vært mer spennende å leke seg med ideer man måtte ha.

Hva er mest spennende med å jobbe på denne måten?

Dette er fremdeles veldig nytt. Mulighetene er så mange. Vi skraper bare overflaten. Jeg kan forestille meg disse enhetene i mange forskjellige miljøer over hele verden. Bare fantasien setter grenser for hvor vi kan ta dem.

Dette er Midjourney:

  • Utviklet og vertet av den uavhengige forskningslaben Midjourney, Inc., basert i San Francisco.
  • Genererer bilder fra naturlige språkbeskrivelser, også kjent som "prompts", på lik linje med OpenAI's DALL-E og Stability AI's Stable Diffusion.
  •  Midjourney er inspirert av lignende teknologier og bidrar til det voksende landskapet av innovative AI-løsninger
  • Som en nøkkelspiller i AI Spring bruker Midjourney avanserte teknikker for å gi liv til fantasifulle konsepter gjennom visuell representasjon.

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.