50% lavere CO2 avtrykk med ny byggemetode

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
Omgi tar et betydelig skritt mot bærekraft med en ny byggemetode som reduserer deres CO2-fotavtrykk med imponerende 50%. SIPs, den innovative konstruksjonsmetoden de nå benytter seg av, er det nye nøkkelverktøyet i deres reise mot en mer miljøvennlig fremtid.

- Denne nye byggemetoden er virkelig revolusjonerende for oss. SIP-teknologien gir oss ferdig isolerte vegger med bedre isolasjonsevne enn tradisjonelle byggemetoder. Tykkelsen er mindre, men isolasjonen er tettere, og det betyr en dramatisk forbedring i termisk ytelse.

Jimmy Kjærgård og Anders Svenheim er overbevist om at den nye byggemetoden er et stort fremskritt for hvordan man jobber med bærekraftig utvikling av kompakte enheter. 

- Vi kutter ut nærmere 90% av stålet i de gamle modellene når vi nå går over til mer bærekraftige veggelementer i tre. Veggene er ferdige på mål og vi setter dem sammen på fabrikken i Tønsberg. Det blir som å bygge et LEGO-sett. 

Vekten på de nye mikrohusene og fritidsboligene blir med den nye teknologien opptil flere tonn lettere. Det gjør dem mer mobile, noe Omgi og Svenheim mener har store fordeler også for dem som ønsker å utvikle en tomt for utleie av Omgi-enheter på all slags naturbaserte tomter. 

- Vi kan nå frakte enhetene våre mer kostnadseffektivt takket være den nye produksjonsmetoden. Det har gjort det enklere å flytte enhetene med mindre heisekraner eller med helikopter på de minste modellene, som jo også gjør at vi potensielt kan komme til på mindre tilgjengelige steder enn før. 

Daglig leder i Omgi Aziz Chaer er veldig fornøyd med å ha fått på plass den nye metoden, i samarbeid med Rambøll og Snøhetta.

- Denne nye byggemetoden markerer starten på en spennende reise for Omgi. Vi er begeistret for å være frontløpere innen bærekraftige og innovative løsninger. Med økt mobilitet, kostnadseffektivitet og forbedret bærekraft ser vi en lysere, mer tilgjengelig fremtid for våre enheter og vi merker stor interesse fra kunder som vurderer å utvikle sitt eget Omgi-prosjekt. 

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.