Omgi + Kebony - Prisvinnende materialer med Svanemerke

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
I søken etter et så innovativt produkt som mulig har Omgi søkt partnere som deler deres visjon om å skape bærekraftige alternativer. På kledning og terrasse er det brukt Svanemerket tre fra norske Kebony. Vi tok en prat med Country Manager i Norge, Mette Valen hos Kebony for å utforske samarbeidet og deres rolle i å forme fremtidens bærekraftige design.
Bildetekst: Mette Valen, Country Manager hos Kebony

- Omgi er en aktør som viser god evne til å vise nytenkning og konkret handling rundt innovasjon og bærekraft. Derfor er det også en naturlig samarbeidspartner for oss. 


Kebony er en ledende produsent av modifisert trevirke som holder til i Skien. De er spesielt kjent for Svanemerket kledning og terrassebord som tilbyr holdbare og bærekraftige løsninger med minimalt vedlikehold og med lang garanti. 

- Fra vugge til grav er det null utslipp av giftstoffer fra våre produkter og de varer lenge. Det at man slipper å overflatebehandle materialet gir forbrukerne stor forutsigbarhet og trygghet.

Kebonys patenterte teknologi gir trevirke  den samme styrken og holdbarheten som tropiske treslag, og adresserer dermed både karbonutslipp og avskoging. Dette har ført til at Financial Times har anerkjent selskapet som det beste innen produksjon og byggebransjen i 2023. Mette Valen er sikker på at produktene passer inn i Omgi sin visjon om å bli en del av naturen godt. 

- Materialene blir steds-patinert og får etter hvert en sølvgrå patina som arkitektonisk glir veldig flott inn i naturen. I motsetning til behandlet materiale vil Kebony skli sømløst inn i omgivelsene den  i. Det gjør at den vil passe like godt inn langs et svaberg som på vidda. 

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.